24 Mart 2012 Cumartesi

Sütün Bozulduğu Nasıl Anlaşılır ? hakkında bilgi

Sütün Bozulması,
Sütün Bozulduğu Nasıl Anlarız

Gıdalarda Bozulması gıdaların tüketilebilme niteliğinin yitirilmesine yönelik bileşim ve karakter özelliklerinin değişmesi olarak tanımlamak mümkündür. Bozulan bir gıdanın yapı, görünüş, renk, tat ve kokusunda çeşitli fiziksel ve kimyasal özelliklerinde değişmeler meydana gelir. Bu değişmeler bir taraftan gıdayı yenilemez hale getirerek ekonomik yönden kayıplara neden olurken diğer yandan da gıdayı sağlık açısından zararlı ve riskli hale getirebilirler.

Süt ve mamulleri dayanıksız gıdalar grubuna girer.

SÜTÜN BOZULMA ÇEŞİTLERİ
Ahır kokusu / balık, sabun, acı, ekşi, yanık ve malt tatları / mavi-sarı, kırmızı renk teşekkülü / sünme ve köpürme olayıdır.